Regisztráció

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen előnnyel jár a regisztráció a Havanese Galériában?
Hogyan találhatok meg egy kutyát a Havanese Galériában?

Hogyan tölthetem fel kutyám képét a Havanese Galériára?
Mit tegyek, ha hibás adatokat adtam meg feltöltéskor?
Mit kell tudnom a szerzői jogokkal kapcsolatban?
Hogyan hirdethetek a Havanese Galérián?
Hogyan tudom megnézni egy kutya utódait?
Hogyan tudom megnézni egy kutya törzskönyvét?
Hogyan nyomtathatom ki egy kutya törzskönyvét?
Mi a COI, illetve mit jelentenek a beltenyésztettségi információk?
Mit jelent a próbapárosítás és hogyan működik?
Mit tegyek, ha egy kutyáról téves információt találok a Havanese Galérián?
Hiába kattintok a Próbapárosítás, vagy a törzskönyvnél a Részletek elrejtése linkre, nem történik semmi. Mi lehet az oka?
Mit tegyek, ha hibát észlelek az oldal működésében?
Tetszik az oldal, szeretném kitenni a bannerét az oldalamra.
Hogyan támogathatom a Havanese Galériát?

Milyen előnyökkel jár a regisztráció a Havanese Galériában?

A regisztráció során megadott felhasználónévvel és jelszóval bejelentkezve új kényelmi funkciók válnak elérhetővé. Az általad feltöltött kutyák egy külön menüpont alól elérhetővé válnak és külön jelszó használata nélkül tudod módosítani az adataikat. Mivel rohamosan nő a Havanese Galériában megtalálható kutyák száma, emiatt egyre körülményesebb egy-egy kutya megtalálása (főleg ha épp nem ugrik be a neve ;o) ). Bejelentkezés után bármely kutyát, vagy próbapárosítást egy kattintással hozzáadhatsz a kedvenceid listájához. Szintén hasznos lehet, hogy bármely kutyához személyes jegyzeteket írhatsz, melyeket később tetszés szerint szerkeszthetsz, illetve törölhetsz. A jegyzetekkel ellátott kutyákat szintén közvetlenül elérheted egy külön listából. A személyes jegyzeteid természetesen a Havanese Galéria többi látogatója számára nem jelennek meg, függetlenül attól, hogy ők regisztrált felhasználók, vagy sem.
A regisztráció természetesen ingyenes és semmilyen kötelezettséggel nem jár, az egyetlen funkciója, hogy minél kényelmesebben tudd kihasználni a Havanese Galéria által nyújtott lehetőségeket.
Vissza a lap tetejére

Hogyan találhatok meg egy kutyát a Havanese Galériában?

Amennyiben olyan kutyát szeretnél megtalálni, akinek a képe szerepel a Havanese Galéria weboldalon, legegyszerűbb a fejlécben található Gyorskeresőt használni - ide elég a kutya nevének töredékét beírni, illetve a * karakterrel tetszőleges számú betű helyettesíthető (pl. bih*si kifejezés a Bihari Bolyhos Dezsi találatot fogja eredményezni). A kis-, és nagybetűknek nincs jelentőségük keresésnél. A képpel rendelkező kutyák közt a Gyorskereső alatt található ABC betűire kattintva böngészhetsz kezdőbetű szerint. A betű fölött tartva az egérmutatót, megjelenik, hogy az adott kezdőbetű alatt hány kutya található a Havanese Galériában. A kutyák listája név, ország, illetve születési év szerint csoportosítható, illetve ki/bekapcsolhatóak a nevek mellett található miniatűr képek (elsősorban lassú internetkapcsolat esetén célszerű kikapcsolni).
A menü Keresés pontjára kattintva különböző szempontok alapján lehet részletes keresést végezni a Havanese Galéria adatbázisában. Több feltétel együttes megadása esetén csak azok a kutyák fognak megjelenni a találatok között, akikre az összes feltétel egyaránt érvényes (pl. 2 és 6 év közötti, Magyarországon élő fehér champion kan). Ha az űrlap alján található "Csak képpel" jelölőnégyzetből kiveszed a pipát, a képpel nem rendelkező, de a Havanese Galéria adatbázisában megtalálható ÖSSZES (több, mint 11000) kutya között kereshetsz! Az Alomkeresés jelölőnégyzetet kipipálva a Havanese Galériába feltöltött, 2 hónaposnál fiatalabb almok listáját kapod meg. Alomkeresésnél a további feltételek közül kizárólag az országválasztás kerül figyelembevételre.
Vissza a lap tetejére

Hogyan tölthetem fel kutyám képét a Havanese Galériára?

Az oldal tetején található menüben a Feltöltés menüpontot választva megjelenik a kép és az adatok feltöltésére szolgáló űrlap. Kizárólag 1 MB-nál kisebb méretű, JPEG formátumú (.jpg kiterjesztésű) kép tölthető fel. A kép a feltöltés után automatikusan átméreteződik 450 pixel szélességűre, tehát ha lehet, legalább ekkora képet tölts fel a minél kisebb minőségromlás érdekében. Egy kutya csak egyszer szerepelhet a Havanese Galériában. A feltöltés után egy automatikusan generált jelszó jelenik meg az oldalon. Amennyiben nem vagy regisztrált felhasználó, a későbbiekben ennek a jelszónak a megadásával módosíthatod a kutya adatait, illetve képét a Szerkesztés oldalon keresztül. Tilos az űrlapon keresztül bármilyen reklámjellegű szöveget (fedezés, eladó kiskutyák, stb.), illetve a weboldal-, és emailcímen kívül más elérhetőséget (cím, telefonszám) elhelyezni az oldalon - ez esetben a nem kívánt tartalom törlésre kerül, ismételt feltöltés esetén pedig az adott kutya adatainak szerkeszthetősége véglegesen letiltásra kerül!!! A Feltöltés oldalon az Alomfeltöltés linkre kattintva teljes almok tölthetőek fel egyszerre a Havanese Galéria adatbázisába. Az alomról 1 darab kép tölthető fel, amelyen minden kiskutya szerepel. Az űrlap alján található jelölőnégyzetet kipipálva az alom 2 hónapos korig megjelenik a szülők oldalán. Kizárólag törzskönyvezett kiskutyák tölthetőek fel az adatbázisba, a törzskönyvben szereplő TELJES név megadásával!!!
Vissza a lap tetejére

Mit tegyek, ha hibás adatokat adtam meg feltöltéskor?

A feltöltött adatokat utólag tetszőlegesen módosíthatod, ha regisztrált felhasználóként bejelentkezel az oldalra, vagy a feltöltéskor megadott jelszót megadod a Szerkesztés oldalon. Amennyiben nem sikerül a hibás adatot kijavítani, kérlek minél előbb jelezd ezt számomra az info@havanesegallery.hu emailcímen (ne felejtsd el megírni a kutya nevét és a korrigálni kívánt adatot) és igyekezni fogok azt a lehető leghamarabb kijavítani.
Vissza a lap tetejére

Mit kell tudnom a szerzői jogokkal kapcsolatban?

A Havanese Galérián található képek és adatok az interneten keresztül ingyenesen megtekinthetőek bárki számára. A képek és adatok feltöltésével a feltöltő személy (tulajdonos) hozzájárul ahhoz, hogy ezek az adatok a Havanese Galéria oldalain korlátlan ideig megjelenjenek. Ezen hozzájárulás a későbbiekben csak abban az esetben vonható vissza, ha a Havanese Galéria weboldal jellege, illetve a képek és adatok megjelenítésének módja a kutya tulajdonosának számára hátrányos helyzetet teremtve megváltozik! A Havanese Galérián található képek kivétel nélkül az eredeti tulajdonos tulajdonát képezik, másolásuk, illetve bármely célra történő felhasználásuk kizárólag a tulajdonos írásos engedélyének birtokában lehetséges! A Havanese Galéria tulajdonosa és üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon megjelenő adatok valódiságával kapcsolatban, bár minden erőfeszítést megtesz a valótlan információk ellenőrzése és korrigálása érdekében. Tilos a Havanese Galéria oldalán található képek, adatok, vagy törzskönyvek más weboldalakon, vagy bármely más médiában történő megjelenítése! Ha a Havanese Galérián található adatra, képre, vagy törzskönyvre szeretnél hivatkozni, kérlek helyezz el a kívánt tartalomra mutató linket a weboldaladon. Lehetőleg kizárólag a Havanese Galériában képpel rendelkező kutya törzskönyvére mutató linket helyezz el az oldaladon, mivel a képpel nem rendelkező kutyák azonosítója bármikor megváltozhat, így előfordulhat, hogy ez esetben más kutya törzskönyve fog a linkre kattintva megjelenni!
Vissza a lap tetejére

Hogyan hirdethetek a Havanese Galérián?

A Havanese Galérián a kutyák adatainál nem helyezhető el semmilyen, az adott kutyára, vagy kennelre vonatkozó hirdetés (kivéve az Alomhirdetés űrlapon keresztül feltöltött almot), mivel a Havanese Galéria nem kíván ingyenes apróhirdetési portállá válni. Amennyiben fizetett hirdetést, vagy reklámot kívánsz elhelyezni a Havanese Galérián, küldj egy emailt az info@havanesegallery.hu címre.
Vissza a lap tetejére

Hogyan tudom megnézni egy kutya utódait?

Amennyiben a Havanese Galéria adatbázisa tartalmaz utódokat az adott kutyától, kutya oldalán a jobb felső helyi menüben megjelenik az Utódok link. A linkre kattintva megjelenik az utódok listája párosítás szerinti csoportosításban. Egy adott pár alatt megjelenő utódok nem feltétlenül alomtestvérek.
Vissza a lap tetejére

Hol található a kutya törzskönyve és milyen információkat tartalmaz?

A törzskönyv a kívánt kutya oldalán a jobb felső helyi menüből érhető el. Csak abban az esetben lehet a menüpontra kattintani, ha a kutya mindkét szülője ismert. Miután a törzskönyv megjelent, a jobb felső helyi menüből lehet kiválasztani a megjeleníteni kívánt generációk számát, illetve hogy milyen információkat (felmenők képei, részletes info a felmenőkről, csak nevek) tartalmazzon a törzskönyv. A címsorban a név mögött van kiírva, hogy az adott törzskönyv hány százalékban tartalmaz ismert felmenőket. A törzskönyv fölött megjelenik a kutya beltenyésztettségi együtthatója (COI), az utolsó megjelenített generációban található felmenők számából kalkulált LGD, illetve azoknak a felmenőknek a listája, akikre a kutya rokontenyésztett. A könnyebb áttekinthetőség kedvéért ezek a felmenők eltérő színnel vannak megjelölve a törzskönyvben. A lista a Részletek elrejtése linkre kattintva eltüntethető, illetve szükség esetén a Részletek megjelenítése linkre kattintva ismét megjeleníthető.
Vissza a lap tetejére

Hogyan nyomtathatom ki egy kutya törzskönyvét?

A kívánt számú generáció kiválasztása után a jobb felső helyi menüben található Nyomtatás linkre kattintva egy új böngészőablakban megnyílik a kizárólag neveket tartalmazó nyomtatható változat. 4 generációs törzskönyv nyomtatásánál célszerű vízszintes (tájkép), 5 generációsnál függőleges (portré) lapelrendezést választani a nyomtatási beállításoknál.
Vissza a lap tetejére

Mi a COI, LGD, illetve mit jelentenek a beltenyésztettségre vonatkozó információk?

A COI az angol "Coefficient Of Inbreeding", azaz beltenyésztettségi együttható kifejezés rövidítése. Beltenyésztettség számítására többféle módszer létezik, a Havanese Galéria a Hardiman-módszert használja (bővebb információ: http://www.highflyer.supanet.com/coefficient.htm). Viszonyításként egy példa: teljes testvérek párosítása esetén a COI értéke 25%, ezen belül 12,5% a nagyapa és 12,5% a nagyanya értéke. A COI értéke minden esetben a törzskönyvben megjelenített számú generációra kerül kiszámításra. Amennyiben egy törzskönyv nem tartalmaz minden felmenőt, a COI érték az ismert felmenők alapján kerül kiszámításra. Amennyiben az adott törzskönyv minden felmenőt tartalmazna, ez az érték csak növekedhetne, alacsonyabb semmiképpen nem lehet.
Az LGD a "Last Generation Diversity", azaz "utolsó generáció változatossága" kifejezés rövidítése. Ez az érték a törzskönyv utolsó megjelenített generációjában elméletileg lehetséges számú és valóban szereplő felmenők arányát jelzi, pl. az LGD=90% (60/54, 4 ismeretlen) érték (6 generációs törzskönyvnél) értelmezése a következő: a hatodik generáció elméletileg 64 kutyát tartalmazhat. Ebből az adott törzskönyvnél 4 ismeretlen, a 60 ismert pozícióban azonban csak 54 különböző kutya szerepel (az érték abban az esetben 100%, ha minden ismert kutya különböző), tehát a kutya génkészletének változatossága az elméletileg lehetséges maximumnak 90%-a. Ez az érték elsősorban akkor jelez valós információt, ha az utolsó generáció teljes, vagy 5-nél több generációs törzskönyv esetén majdnem teljes.
Az egyszerűség kedvéért a minél alacsonyabb COI és a minél magasabb LGD érték utal alacsony beltenyésztettségre.
FONTOS: a beltenyésztettségi értékek tenyésztők számára hordoznak fontos információkat. A köztudatban a beltenyésztettségről kialakult képtől eltérően egy viszonylag magas érték nem feltétlenül jelent rosszat, tehát tenyésztésben járatlan kutyatulajdonosok ne essenek pánikba, ha a saját kutyájuknál ilyet találnak!!!
Vissza a lap tetejére

Mit jelent a próbapárosítás és hogyan működik?

A próbapárosítás funkcióval különböző párosításokból származó utódok leendő törzskönyvét lehet megnézni. A Havanese Galériában a próbapárosítás esetén is működik a beltenyésztettségszámítás funkció.
Próbapárosításhoz első lépésben nyisd meg a párosításhoz használni kívánt egyik kutya oldalát és kattints a jobb felső helyi menüben a Próbapárosítás linkre, majd a lenyíló űrlapmezőbe írd be a másik kutya nevét, vagy annak egy részét (pl. csak a kennelnevet, stb.). A Mehet gombra kattintva megjelenik a kívánt kutya neve, vagy a megadott részletet tartalmazó nevű, ellentétes nemű kutyák listája. A kívánt névre kattintva megjelenik a próbapárosítás törzskönyve. Regisztrált felhasználók számára lehetséges különböző próbapárosításokat a kedvencek listájához adni a későbbi könnyebb összehasonlíthatóság érdekében.
Vissza a lap tetejére

Mit tegyek, ha egy kutyáról téves információt találok a Havanese Galérián?

A Havanese Galéria adatbázisa több, független adatbázis egyesítésével jött létre és szabadon bővíthető bárki által, így előfordulhat, hogy tartalmaz hibákat. Ha ilyet találsz és biztos vagy benne, hogy valótlan az információ, kérlek mielőbb jelezd ezt számomra az info@havanesegallery.hu emailcímen a helyes információval együtt, hogy kijavíthassam. Köszönöm!
Vissza a lap tetejére

Hiába kattintok a Próbapárosítás, vagy a törzskönyvnél a Részletek elrejtése linkre, nem történik semmi. Mi lehet az oka?

A funkciók helyes működéséhez engedélyezned kell a böngészőben a JavaScriptet (a legtöbb böngészőben alapbeállítás szerint engedélyezve van). Ha nem tudod, hol lehet engedélyezni, próbáld az oldalt más böngészővel nézni (pl. Firefox, Opera)!
Vissza a lap tetejére

Mit tegyek, ha hibát észlelek az oldal működésében?

Amennyiben azt tapasztalod, hogy a Havanese Galéria valamelyik funkciója hibásan működik, vagy hibaüzenetet kapsz az oldal használata során, esetleg nem a megfelelő módon jelenik meg a tartalom az oldalon, kérlek jelezd ezt számomra az info@havanesegallery.hu emailcímen a hiba pontos leírásával együtt (melyik oldalon mit néztél / próbáltál megnézni, amikor a hiba történt és milyen hibaüzenetet kaptál)!
Vissza a lap tetejére

Hogyan támogathatom a Havanese Galériát?

A Havanese Galéria jelenleg a világ leginformatívabb internetes kutyás pedigréadatbázisa. Az általa nyújtott szolgáltatások egy része más weboldalakon csak díjazás ellenében, vagy egyáltalán nem vehető igénybe. Az oldal elkészítése és rendszeres karbantartása rengeteg munkába, az üzemeltetése pedig pénzbe kerül, ennek ellenére az oldal használata mindenki számára teljesen ingyenes, az oldal anyagi támogatása nem lehetséges.
Amennyiben szeretnéd valamilyen módon támogatni a Havanese Galériát, erre a következő lehetőségek adottak:

Köszönöm!
Vissza a lap tetejére